REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE LES REVÀLIDES DE LA LOMCE ENTRE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ I UNIVERSITAT I ELS SINDICATS AMB REPRESENTACIÓ A LA JPDnU

El passat divendres 23 de setembre es va celebrar una reunió informativa convocada per la Conselleria d’Educació i Universitat i a la qual FeSP-UGT Ensenyament hi va assistir com a sindicat amb representació a la JPDnU.

La Conselleria d’Educació va aprofitar la reunió per explicar-nos la seva postura respecte a les revàlides de la Lomce, així como les passes que està realitzant per minimitzar els efectes de les proves.

Per un costat, el conseller exposà el seu interès en treballar des de la unitat de tota la comunitat educativa de les Illes.

Així mateix, informà de la decisió del Consell de Govern de recórrer el decret de revàlides davant el Tribunal Suprem.

La sol•licitud d’una convocatòria de la Conferència Sectorial d’Educació i la coordinació amb la resta de comunitats autònomes contràries a la LOMCE són altres de les seves propostes.

En qualsevol cas la Conselleria no es mostrà contrària a la realització de proves externes (IAQSE) que puguin servir per diagnosticar el funcionament del sistema educatiu.

Des d’UGT reiteram la nostra postura absolutament contrària a les revàlides per tractar-se d’unes proves discriminatòries, que no aporten res ni suposen cap millora, i que perjudiquen principalment els alumnes més vulnerables i manisfestam el nostre interès en afavorir un posicionament comú amb la resta de forces sindicals.

També volem recordar que l’Ordre de revàlides no ha passat per l’aprovació del Consell Escolar de l’Estat perquè aquest està actualment no operatiu per jubilació del seu president i la impossibilitat de nomenament d’un de nou degut a la situació d’interinitat del govern. Per tant, estaria pendent d’un tràmit preceptiu per poder ser efectiva. UGT considera que en aquest cas s’hauran de prendre les mesures legals oportunes per aturar les possibles irregularitats i la implantació de les proves.