FETE-INFORMA MESA TÈCNICA D'EDUCACIÓ 13 DE FEBRER

Mesa Tècnica d’Educació 13 de febrer de 2017

 

  • Informació sobre la convocatòria d’oposicions 2017. A hores d’ara, la Conselleria encara està  pendent de l’autorització del Govern Central del PP per poder convocar les 426 places corresponents a la taxa de reposició o les 800 places sense límits de la taxa de reposició. Legalment, és a dir, sense l’autorització del Govern Central, es podrien convocar 254 places. La data límit que té la Conselleria per decidir el nombre de places a convocar i les corresponents especialitats és el 28 de febrer.

 

  • Durant aquest mes els docents funcionaris de carrera hauran d’acreditar que no estan inclosos en el Registre de delictes sexuals. Els centres rebran les instruccions corresponents de com s’ha de fer aquest tràmit, que serà telemàtic i consistirà en autoritzar la Conselleria a accedir a la base de dades d’aquest registre.

 

  • Mesa Tècnica sobre la convocatòria per incorporar-se a la borsa d’aspirants a funcionaris interins docents per cobrir durant el curs 2017-18 vacants i substitucions a centres públics d’ensenyament no universitari.

 

La convocatòria es publicarà a finals del mes de febrer i el termini de presentació de sol·licituds serà del 2 al 15 de març, ambdós inclosos.

Les persones afiliades a FeSP-UGT Ensenyament que vulgueu que vos ajudem a fer aquest primer tràmit podeu demanar cita prèvia trucant al 971 760 072.

 És molt important tenir en compte que els mèrits de formació i experiència docent comptaran fins a dia 15 de març, data de tancament de presentació de sol.licituds. El 15 de març també haurà d’haver finalitzat el procés de tutorització per poder optar a la baremació dels mèrits de formació i experiència docent. Recordau que, segons la normativa actual, estan tutoritzades les persones interines que han treballat un mes seguit o més a la mateixa plaça. La Conselleria recollirà d’ofici aquesta informació.

Com a novetat d’enguany, quan un aspirant accedeixi a l’aplicació informàtica per iniciar el tràmit anònimament, aquesta aplicació detectarà si ja figura a la base de dades i se li enviarà un codi de seguretat de quatre dígits a l’adreça de correu electrònic que consti a l’esmentada base de dades. El codi de seguretat s’haurà de fer servir per finalitzar la tramitació telemàtica.

Els professors tècnics de Formació Professional que no estan en possessió del títol de grau corresponent d’acord amb l’annex 4 de la convocatòria tenen un termini de 5 anys per acreditar aquesta titulació acadèmica. Des de FeSP-UGT Ensenyament hem proposat que aquests especialistes siguin dispensats d’aquest requisit, sempre i quan hagin exercit durant un període mínim de 2 anys i abans de 31 d’agost de 2007 com a professors interins en centres públics de les Illes Balears a l’especialitat o funció docent a la qual volen optar, doncs aquesta és la mateixa condició que segons la normativa bàsica els permet presentar-se a oposicions sense la titulació universitària corresponent.

El proper curs és el darrer any de l’actual pacte d’estabilitat. Les persones que el curs passat obtingueren una plaça de pacte podran renunciar a la seva condició d’interins de pacte en el mateix tràmit telemàtic de sol.licitud d’inscripció  a la borsa.